PIET Moodshop | PIET Moodshop | blog | PIET moodshop loves... Syrco Bakker
Designer / 12 november 2015 / Christophe

PIET moodshop loves... Syrco Bakker

Ooit begonnen met een afwasborstel in de hand, stroomde Syrco Bakker door naar de keukens van chefs als Jean-Georges Klein, Jonnie Boer en Gordon Ramsay. Vakanties waren voor hem dé kans om ervaring op te doen. Als een kokende nomade ging hij heel Europa rond om de kneepjes van het vak te leren in de beste restaurants. Inmiddels maakte hij zijn opleiding tot Horecaondernemer af, stortte zich volledig op het koksvak en geeft hij leiding aan de keukenbrigade van Pure C. Heb je even? Hij legt het je graag uit.

Als chef-kok en creatieveling zie je Syrco Bakker niet vaak stilzitten. Zo schreef hij het Pure C Kookboek, is hij bedenker en maker van de exclusieve kruidenlikeur Hierbas de las Dunas (met kruiden uit de duinen van Cadzand) en is hij voorzitter van Inspired Events, een evenementenstichting om de foodregio Zeeland te promoten. Je ziet het, Syrco ademt werklust, geestdrift en bezit een onuitputtelijke zin voor creativiteit.

Syrco, voor wie zou je graag eens koken? 

Voor mijn goede vrienden en familie. Gewoon thuis een eenvoudige maaltijd koken, een goede fles wijn erbij en daarna lekker ontspannen. Daarnaast zijn alle Pure C gasten even belangrijk voor mij. Of ze nu bekend, onbekend, arm, rijk, dik of dun zijn. Voor mij zijn ze allemaal welkom. Dat mensen naar Cadzand afzakken voor mijn keuken vind ik nog steeds iets heel bijzonders. Ons team doet er werkelijk alles aan om onze bezoekers onder te dompelen in de wereld van Pure C en hen een onvergetelijke belevenis te bezorgen.

Hoe is het idee voor Hierbas de las Dunas van start gegaan?

Wanneer je op Ibiza de rekening vraagt in een restaurant, krijg je er een shotje Hierbas de Ibiza bij. Toen dacht ik: dat wil ik ook proberen. Hierbas de las Dunas is een duindestillaat van achttien soorten kruiden, bloemen en planten uit de duinen bij Cadzand. Hoewel destillaten eigenlijk met gedroogde kruiden worden gemaakt, gebruik ik uitsluitend verse ingrediënten. Het resultaat is een drankje met een pure, zilt-zoete smaak dat je perfect kan drinken als aperitief, digestief of gemixt in een cocktail. Voor mij is het de ideale kruisbestuiving tussen keuken en bar, zelf een destillaat ontwikkelen was voor mij dan ook een logische, volgende stap.

Op welk moment schenk jij jezelf graag een glaasje Hierbas uit?

Als ik thuis kom na een drukke werkdag, en dan nog het liefst on the rocks! Ook in combinatie met tonic en limoensap is Hierbas echt top! Binnenkort zullen er op www.herbasdelasdunas.com ook cocktail recepten verschijnen. Momenteel zijn we ook druk aan het testen om Hierbas te verwerken in een dessert. Een oester met een granité van Hierbas de las Dunas is echt fantastisch. Een platte zeeuwse oester natuur met beetje citroen sap en peper is trouwens mijn lievelingsgerecht. De pure zilte smaak uit de zee, hier recht voor de deur! 

Wie of wat inspireert je en wat maakt je gelukkig?

Alles om me heen eigenlijk: de duinen, zee, kunst, reizen, tijdens hardlopen, mensen die ik ontmoet, mijn vriendin... Ik word er gelukkig van wanneer ik mensen blij kan maken kleine dingen een mooi gerecht, extra aandacht, of een shotje Hierbas de las Dunas. In de toekomst hoop ik nog veel mensen blij te maken met lekker eten en super producten!

 

Hierbas de las Dunas is ook te koop bij PIET moodshop!

 

 

Hoofdafbeelding: © Filip Meutermans


Deel dit bericht

Vul je e-mailadres in en krijg mijn artikels in je mailbox.