PIET Moodshop | PIET Moodshop | blog | PIET moodshop loves... Atelier des Fêtes
Designer / 5 november 2015 / Christophe

PIET moodshop loves... Atelier des Fêtes

Met de paplepel ingegeven, zo kunnen we het best omschrijven hoe Margaux Soenen (van Atelier des Fêtes) haar liefde voor lekker eten is ontstaan. Heb je even? Ze legt het je graag uit.

Als Gents-Sardische, oneindig gekokkerel, een blog en een vleugje ontoombaar Italiaans doorzettingsvermogen later was het dan ook no surprise dat Atelier des Fêtes vorm kreeg in hartje Gent. In het bloed zitten, heet dat dan, want zowel haar vader, moeder én broer zijn levensgenieters en chefs in hart en nieren. Margaux zelf kookt niet volgens de regels van de kunst, wel uit het hart en met Sardische tradities in de vingers én het kruidenrek. Haar toppers? Eenvoudige herkenbare gerechten met Sardische tradities en specialiteiten.

Margaux, vertel eens, hoe is Atelier des Fêtes van start gegaan?

Na een tijdje in verschillende restaurants gewerkt te hebben, besloot ik om geen horeca gerelateerde job uit te oefenen. Tijdens m'n opleiding als Wedding Planner werkte ik wel in een taartenzaak en merkte ik dat er een grote vraag was naar bruidstaarten en feesttaarten in het algemeen. Wat opvallend was, was dat het aanbod voor zo'n taarten in België zeer klein is. Daarom besloot ik om een patisserie opleiding te gaan volgen, en zo ontstond Atelier des Fêtes. Ik maakte taarten voor mensen uit mijn vriendenkring, die al snel in de smaak vielen, ook daarbuiten. Dankzij social media ging de bal uiteindelijk aan het rollen.

Wat is het concept van Atelier des Fêtes?

Er is altijd wel een reden om samen aan tafel te schuiven, en alles wat je met food kan doen om een feest 'àf' te maken interesseert me. Je kan me inhuren als personal chef voor workshops of privé aangelegenheden of afzakken naar mijn nieuwe Atelier in de Oude Houtlei 126 in Gent waar je maandelijks kan komen brunchen of dineren. BIj mij kan je genieten van het goede leven en vooral: doen alsof je thuis bent!

Wat is je favoriete gerecht?

Sowieso iets met kaas! En het mag simpel zijn: ik ga voor een verse steenoven gebakken pizza met veel scamorza, mozzarella, parmigiano, verse zoete tomaatjes én verse basilicum. Volgend jaar trouw ik en zowel mijn vriend als ik gaan niet voor een fancy poespas menu, maar wel voor een à la minute smaakvolle pizza. Simpel, heerlijk én een echte happymaker!

Voor welke persoon zou je graag koken?

Het liefst van al zou ik graag nog eens voor mijn Nonna (oma in Italiaans, n.v.d.r) koken. Door geregeld naar mijn Sardische familie te reizen, kreeg ik ook mijn moedertaal én kost al snel onder de knie. Nonna kwam op haar beurt enkele maanden per jaar naar België en gaf me haar culinaire geheimpjes meer dan graag mee. En man, wat kon ze goed koken!  Laat ons zeggen dat zij de basis is van wie ik ben en wat ik doe vandaag, gevold door mijn moeder natuurlijk, maar die leerde de kneepjes van het vak ook allemaal van haar. Voor mijn Nonna koken zou bijgevolg een hele eer zijn.

Wie of wat inspireert je?

Er is zoveel dat mij inspireert, maar wat me wel opvalt is, dat als ik reis of op vakantie ben, mijn hoofd niet stil staat. Dan noteer ik continue nieuwe ideeën of creeër ik nieuwe dromen en doelen. Heerlijk!

Wat is je guilty pleasure?

In alle eerlijkheid: zondagavond, mijn hondje Pantoufle bij mij in de zetel — wat eigenlijk niet mag :) — een grote lepel nutella én trash tv! Zalige ontpanning én ontsnapping!

Wat hoop je nog te bereiken in de toekomst?

Ik heb veel ideeën waar ik momenteel nog niet uit kan kiezen welke ik in de toekomst hoop te kunnen bereiken. Op korte termijn hoop ik een goede combinatie te kunnen vinden tussen ondernemen, reizen, familie en vrienden. Daar wil ik een goed evenwicht in vinden, dan volgt de rest wel vanzelf!

Ook bij PIET moodshop kan je terecht voor een greep uit het aanbod van lekkers van Atelier des Fêtes. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijk knapperige granola?

Deel dit bericht

Vul je e-mailadres in en krijg mijn artikels in je mailbox.