Inspiratie / 15 juni 2017 / Ester

Apero time!

Geen betere manier om de week af te sluiten dan met een verfrissend aperitief. Naast het standaard glaasje cava en de gin & tonic mag het voor ons af en toe iets meer zijn. We stellen je 4 overheerlijke speciality cocktails voor. Niet altijd even simpel, maar de moeite volledig waard! Dat zullen ook je gasten zeggen.

Met de tips & trics van de makers kan je met ons aanbod aan dranken en likeuren deze heerlijke cocktails maken. Ook de nodige glazen en bartools kan je bij PIET moodshop vinden!


Hierbas de Las Dunas cocktail

Kiss my berries

Frozen Hierbas Margherita
recept van Syrco Bakker (2 porties)

Schil de appel en snijd van het klokhuis eruit. Doe alle ingrediënten samen in de blender behalve de het ijs en draai het geheel door. Voeg een handje ijs toe en draai het geheel fijn. Serveer de cocktail in een klein Libbey no.5 Winchester glas met een afgeknipt papieren rietje met beukenpatroon. Garneer met zeezout, zeekraal zout of algen zout.



Kiss my Berry
recept van Niels & Wouter Vandekerkhove

  • 30 ml Kiss my blackberries
  • 30 ml Tanqueray gin
  • 20 ml vers citroensap
  • 20 ml Monin jasmine syrup
  • Verse braambessen
  • Ijs

Plet 3 braambessen in je hand en doe ze in een cocktailshaker. Voeg alle andere ingrediënten toe en shake enkele ogenblikken. Serveer de cocktail in een Libbey no.1 cocktail glas en garneer met een braambes en een blaadje verse munt.

En als de avond valt drinken we een cocktail met Belgische vermouth, zoet-zure braambessen en geurige jasmijn.

Nikka from the barrel cocktail
Ginderella cocktail

Charcoal Old Fashioned
recept van specialitybrands.com

  • 50 ml Nikka Whisky From The Barrel
  • 10 ml suikersiroop met kamille (recept hieronder)
  • 2 druppels Angostura bitters
  • 2 snuifjes bamboe houtskool voor de zwarte kleur
  • Garneer met citroenzeste en eventueel gedroogde kamillebloemen.

Doe alle ingrediënten in een mixing glas gevuld met ijs. Roer goed om met een barspoon en giet de cocktail uit over één grote ijsblok in het old fashioned whisky glas.
Vond je geen bamboe houtskool? Speel een beetje vals door het Hobstar black cocktail glas te gebruiken.

Voor de kamillesiroop: doe 240ml water en 200 gr suiker in een pan, voeg een zakje kamillethee toe. Breng aan de kook net zo lang tot alles suiker is opgelost.



Ginderella French 75
recept van Nick Baeyens van Apples & Booze

  • 50 ml Ginderella
  • 30 ml citroensap
  • 2,5 cl suikersiroop (1:1)
  • Droge appelcider (Mere poulard bouché is een zeer geschikte cider voor deze cocktail)
  • Ijs

Deze cocktail is een twist op een klassieker, de French 75, waarbij suiker, citroensap, champagne en gin worden gecombineerd in een champagne coupe. De champagne van de French 75 wordt in deze variant vervangen door droge appelcider. Meng alle dranken, behalve de cider. Shake het geheel met veel ijs. De shaker mag bijna vol zitten. Zeef in het glas en voeg een scheutje cider toe naar eigen smaak. De smaak van de appeltjes gaat zéér goed samen met de aardse kruidigheid van Ginderella.

Deel dit bericht

Vul je e-mailadres in en krijg mijn artikels in je mailbox.


Reageer op dit artikel

  • Wordt niet weergegeven op de website