PIET Moodshop | PIET Moodshop | blog | PIET moodshop loves... Helen B
Designer / 2 december 2015 / Christophe

PIET moodshop loves... Helen B

'helen b' is het pseudoniem voor Helen Blanchaert. Zoals het een ware creatieve duizendpoot betaamt houdt ze van dingen maken. En ze maakt vanalles! Haar illustraties vindt je terug op porseleinen ontbijtservies. Het zijn hebbedingen die je ontbijtritueel een persoonlijke toets geven en ideale geschenkjes vormen. Voor Piet Moodshop ontwierp Helen de gepersonaliseerde porseleinen kopjes met Scrabble letters. Hoog tijd om naar haar verhaal te luisteren!

Vertel wat meer over jezelf.

Sinds 5 maanden ben ik gelukkig getrouwd met Peter. We hebben samen twee dochters die allebei Stella heten. Een grappig toeval! Ik heb 12 jaar als maatschappelijk assistente met asielzoekers gewerkt. Vanaf 1/1/2016 neem ik een volledige loopbaanonderbreking om me full time op 'helen b' en de winkel te focussen. Het is spannend en ik heb er ongelofelijk veel zin in!

Van waar kwam je goesting om dingen te gaan creëren?

Ik heb altijd al creatieve uitspattingen gehad. Ik herinner me dat ik als kind elke maand mijn kamer herinrichtte. Dan werden de muren geschilderd of hing ik ze vol met kranten. Van zodra ik in Gent woonde organiseerde ik 'Crea met Helen' voor vriendinnen. Ik haal veel voldoening en energie uit dingen maken en anderen mensen aanzetten tot creativiteit. Ik zie altijd heel veel mogelijkheden in het creëren van dingen.

Hoe en wanneer is je label ‘helen b’ van start gegaan? Wat is je DNA?

Sinds 2014 ben ik bezig met het maken van illustraties op porselein. Mijn mama is eind 2013 gestorven en toen heb ik heel hard beseft dat het leven kort is. Ik besliste om mijn droom achterna te gaan, en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Integendeel! Dingen maken en ideeën uitwerken is het liefste wat ik doe.

Wat is je favoriete 'helen b' product en waarom?

De “o, wat zie ik je graag" beker. Dat is de naam van mijn blog toen Stella werd geboren. Ik vind het een heel mooi en veelbetekenend zinnetje. Mensen mogen dat wel wat vaker tegen elkaar zeggen, vind ik. Onlangs kwam iemand met vertellen dat hij zijn vriendin ten huwelijk had gevraagd met deze beker! Bij de gedachte moet ik spontaan beginnen glimlachen. Heerlijk vind ik dat verhaal.

Wie of wat inspireert je?

Ik laat me door heel veel mensen inspireren. Eigenlijk een beetje door alles en iedereen. Dat komt wellicht een beetje door mijn nieuwsgierige aard. Ik hou van positieve inspiratiebronnen en mensen die stap voor stap voor hun dromen gaan en hun hart volgen. Dat zijn de grootste voorbeelden voor mij.  

Heb je een klein (of stil) geluk? Iets dat je blij maakt, maar niet meteen met iedereen hoeft te delen.

Er maken mij veel kleine dingen gelukkig. Dat gaat van een mooie ochtend, een goede koffie, oranje sokken, een knuffel van mijn dochter, een goed gesprek, een nieuw idee,... Ik vind echt dat je geluk in kleine dingen kunt vinden, als je ervoor openstaat.

Wat is je guilty pleasure?

Toegegeven, ik ben geen ‘boekskes’ lezer, maar ik kan enorm genieten van de ‘Dag Allemaal’ als ik in de wachtruimte zit bij de tandarts. Dan hoop ik altijd stiekem dat ze achter zit op schema.

Wat hoop je met 'helen b' nog te bereiken in de toekomst?

Veel! Ik ben bezig met een eerste item van een textiellijn en hoop dat ergens begin 2016 te kunnen voorstellen. Het is heel leuk om een idee uit te werken, het vorm te zien krijgen en het te verder te verfijnen.

 PIET moodshop verkoopt heel wat leuks van 'helen b'. Bekijk onze selectie hier.


Deel dit bericht

Vul je e-mailadres in en krijg mijn artikels in je mailbox.